INFÖR JUNIOR 5K TORSDAG 13 JUNI

Är du anmäld till STHLM 10 eller är du anmäld till SM-Milen läs mer här

Grattis alla juniorer! Välkommen till en kul och tuff utmaning som lanseras i år. Årets stora nyhet i STHLM 10 är ungdomsloppet STHLM Junior 5K. Ett lopp perfekt för alla mellan 13 och 19 år.

STHLM Junior 5K är ett lopp för alla ungdomar – både för dig som är nybörjare eller kanske har tränat friidrott i flera år. Du kan jogga i din egen takt, eller kuta för seger. Alla som kommer i mål får medalj och de snabbaste i varje åldersklass får pris på scen.

Startbevis
Ditt startbevis får du via e-mail i början av juni. Du som anmäler dig efter 9 juni får ditt startbevis via e-mail inom några dagar efter anmälan. På startbeviset står ditt startnummer. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp och din t-shirt! Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp.

Nummerlapp
Nummerlapp hämtar du på Intersport på Drottninggatan 53 tisdag och onsdag den 11-12 juni, kl. 10.00–19.00. Reser du långväga kommer det att vara möjligt att hämta ut din nummerlapp från klockan kl. 17.00 på plats i evenemangsområdet I Rålambshovsparken.

Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På nummerlappen finns en perforerad del längst ner, denna ska rivas av och den hålade lappen ska fästas på ryggsäcken/påsen med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen. Den andra lappen lägger du i ryggsäcken/påsen.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.


Direktanmälan

Om du missat att anmäla dig till Junior 5K kan du göra det på plats (i mån av plats) både vid nummerlappsutdelningen den 11-12 juni och i Rålambshovsparken den 13 juni. Priset är då 300 kr, endast med kortbetalning eller Swish.

EVENEMANGSOMRÅDE

Hitta hit
Junior 5K har sitt evenemangsområde och kläd+/värdeinlämning i Rålambshovsparken där även alla går i mål. Vi rekommenderar att ni åker kollektivt. Thorildsplan och Frihemsplan där de närmaste tunnelbanestationerna och en promenad på ca 500 m till evenemangsområdet. Ytterligare information finns på sl.se.

START

Hitta hit

Kl. 19.15 går starten för Junior 5K på kajen vid Söder Mälarstrand 91. Det är cirka 2 kilometer att gå till starten över Västerbron från Rålambshovsparken där evenemangsområdet är.

Vi kommer att tillämpa flytande starter, dvs när banans första del är tom kommer nästa startgrupp att släppas fram.

8 olika klasser
Alla samlas till starten kl.19.15. På plats kommer de olika åldersgrupperna att starta efter varandra, med de äldsta först.

Pojkar 18-19 år (födda 2001 och 2000)

Flickor 18-19 år

Pojkar 16-17 år (födda 2003 och 2002)
Flickor 16-17 år

Pojkar 14-15 år (födda 2005 och 2004)
Flickor 14-15 år

Pojkar 13 år (födda 2006)

Flickor 13 år

AFTER RUN

Efter målgången bjuds det upp till grill, skönt häng och prisutdelning i Rålis och Rålambshovsparken förvandlas till ett enda stort After Run-party. DJ Henrik tillsammans med saxofonisten Dandanell bjuder på härlig musik. Träffa kompisarna efter loppet. Grilla egen mat eller köp från oss. Vi bjuder på skön underhållning hela kvällen. Festen håller på så länge du orkar…

Köp din grilltallrik redan när du gör din anmälan. Där kan du välja mellan en grillad karrékotlett eller det vegetariska alternativet som är en läcker Crispy Bean Burger. Båda serveras med potatissallad, grönsallad och valfri dryck, vatten, läsk eller lättöl. Pris när du förbokar är 125 kronor. Har du missat att köpa City Gross grilltallrik vid anmälan så kan den bli din för bara 150 kr på plats (först till kvarn!).

BANSTRÄCKNING JUNIOR 5K

Banan är vacker och rolig samt härligt tuff. Starten sker på kajen på Söder Mälarstrand, vid STHLM 10:s DUO-växling, och efter en sväng ut på Långholmen går vägen uppför över Västerbron.

Här har du fantastisk utsikt över Stockholm, om du nu hinner njuta av den med mjölksyran pumpandes i benen. Men det som går uppför ska även gå ner, så sträck ut benen på din väg in mot Kungsholmen. En sväng runt ryska ambassaden, mot Marieberg och Smedsuddsbadet – innan du kommer till målet i Rålambshovsparken där du möts av publikens jubel, peppande musik, en välförtjänt medalj och något gott att äta och dricka.

Underlaget är asfalt och det finns kilometerskyltar vid varje kilometer längs banan. Tänk på att hålla till höger för att släppa fram snabbare löpare.

Häng kvar i evenemangsområdet och se Sveriges elit i SM-milen komma i mål, ta del av erbjudanden och tävlingar hos våra sponsorer på plats och njut av en fin kväll i sommar-Stockholm. För de allra snabbaste i varje klass väntar även prisutdelning på SM-scenen.

Vi använder Racetimer vid tidtagningen som sker med hjälp av ett datachip som är fäst på en flik i överkanten av nummerlappen. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken vara utvikt från kroppen med en vinkel mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet. På detta sätt får du din verkliga löptid registrerad.

Vätskekontroller
Det finns en vätskekontroll efter banan vid 1,5 km, som serverar både sportdryck och vatten. Det är även möjligt att få sportdryck och vatten vid start på Söder Mälarstrand och i mål vid evenemangsområdet i Rålambshovsparken.

Spurta uppför Västerbron – vinn pris
Förra året hade vi premiär för Bauhaus brospurt, den löpare som är snabbast från botten av Västerbron till toppen får fina priser från Bauhaus. I år upprepas succén. Är du bra på uppförsbackar? Då kanske det är du som förutom äran får ta emot fina priser. Men se till att ha krafter kvar så du orkar ta dig hela vägen in i mål

Den tjej och kille i varje åldersgrupp som är snabbast från botten av Västerbron till toppen får fina priser från Bauhaus. Det kanske är du som förutom äran får ta emot en uppblåsbar summerbed, solglasögon från Bliz samt Bauimaskot.

Prisutdelning
Priser till de snabbaste i varje klass delas ut från Lilla-scenen i evenemangsområdet cirka klockan 20:10.

Trafikinformation
Det är svårt att parkera omkring Rålambshovsparken och svårt att at sig fram innan start pga att vi spärrat av Norr Mälarstrand för loppet.

Till och från Långholmen är det begränsad framkomlighet för bilar mellan kl.19.00 -21.00.

SERVICE

Omklädning
Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Omklädningsrum finns ej.

Kläd- och värdeinlämning

Överdragskläder samt värdesaker kan lämnas i påsar vid starten på Söder Mälarstrand i vår kläd-/värdeinlämning som är i en lastbil. Lastbilen åker efter sista start till evenemangsområdet i Rålambshovsparken där ni sedan kan hämta ut er påse.

Toalett
Det finns två toaletter/holkar vid starten på Söder Mälarstrand. Det finnas även toalett vid vätskekontrollen efter 1,5km längs banan. Det finns även 40 st toaletter/holkar på evenemangsområdet i Rålambshovsparken under Gjörwellsbron. Som tidigare år erbjuder vi inte några duschmöjligheter på plats men ta gärna ett svalkande dopp i Mälaren. J

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal finns i evenemangsområdet vid Rålambshovsparken samt vid vätskekontrollen på Långholmen efter 1,5km. Det finns även sjukvårdare på MC och en ambulans på plats i Rålambshovsparken.

Målgångsservice
När du går i mål får du först din medalj. Sedan bjuds du på Sparkling Energy water, YOSA Mini Mål, Froosh och Nakd bar. Lohilo bjuder på glass på plats på evenemangsområdet.

Resultat och videofilmning

Direkt efter loppet hittar du en preliminär resultatlista på www.sthlm10.se/sthlm-junior-5k . Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på hemsidan och se videon på dig själv när du springer i mål.

SORTERA – ETT HÅLLBART SAMARBETE!

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

KONTAKT

Har du några frågor inför Junior 5K så kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (vardagar kl. 9.00-12.00 och 13.00-16.30) eller www.sthlm10.se/sthlm-junior-5k  Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.