DELTAGARINFORMATION INFÖR STHLM 10

Är du anmäld till SM-Milen läs mer här.
Är du anmäld till Junior 5K, läs mer här.

Startbevis
Ditt startbevis får du via e-mail i början av juni. Du som anmäler dig efter 9 juni får ditt startbevis via e-mail inom några dagar efter anmälan. På ditt startbevis står ditt startnummer och tröjstorlek. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp och din T-shirt. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp.

Nummerlapp och T-shirt
Nummerlapp och T-shirt hämtar du på Intersport, Drottninggatan 53, den 11-12 juni, kl. 10.00–19.00. Reser du långväga kommer det att vara möjligt att hämta ut din nummerlapp och T-shirt från klockan 17.00 på plats i evenemangsområdet.

Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På nummerlappen finns en perforerad del längst ner, denna ska rivas av och den hålade lappen ska fästas på ryggsäcken/påsen med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen. Den andra lappen lägger du i ryggsäcken/påsen.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Direktanmälan
Om du missat att anmäla dig till STHLM 10 kan du göra det på plats (i mån av plats) både vid nummerlappsutdelningen den 11-12 juni och i Rålambshovsparken den 13 juni. Priset är då 500 kr respektive 700 kr (Duo-klassen), endast med kortbetalning eller Swish.

EVENEMANGSOMRÅDE & START

Hitta hit
STHLM 10 äger rum i Rålambshovsparken och vi rekommenderar att du åker kollektivt. Thorildsplan och Fridhemsplan är de närmaste tunnelbanestationerna med en promenad på cirka 500 meter till evenemangsområdet. Ytterligare information finns på sl.se.

Uppvärmning
Uppvärmning ledd av löparvänner från TSM sker gemensamt i Konradsbergsparken bredvid evenemangsområdet före första start. TSM-löparna är klädda i snygga kläder från vår sponsor Craft. Uppvärmningen startar klockan 19.00.

Start STHLM 10 + SM-milen
Vi kommer att tillämpa flytande starter, dvs när banans första del är tom kommer nästa startgrupp att släppas fram. Första start sker kl. 19.30 då med de som tävlar i SM i 10 km.

19.30 – SM-klasserna (JSM 22, SM, VSM)
Ca 19.33 – Grupp 1: <45 min
Ca 19.36 – Grupp 2: 46-50 min
Ca 19.39 – Grupp 3: 51-55 min
Ca 19.42 – Grupp 4: 56-60 min
Ca 19.45 – Grupp 5: >61 min
Ca 19.48 – Grupp 6: ATEA

STHLM Junior 5K startar på Söder Mälarstrand cirka 30 minuters promenad från Rålambshovsparken. Ungefärlig adress är Söder Mälarstrand 91. Läs mer här.

Barnvagn
Vi rekommenderar inte att ni springer med barnvagn eftersom banan till stora delar går på centrala delar i Stockholm där det är mycket trafikanter i rörelse. Tips är att ta med en barnvakt som passar ditt barn i det härliga evenemangsområdet och hejar på dig när du går i mål.

5 km Duo-klass STHLM 10
Den första löparen springer 5 km från starten i Rålambshovsparken till växlingen på mitten av Söder Mälarstrand. Ungefärlig adress är Söder Mälarstrand 91. Den andra löparen står redo efter växlingsbågen och tar vid och startar på Söder Mälarstrand med målgång i Rålambshovsparken. Den andra löparens tid startar när första löparen tar sig under växlingsbågen.

Det är ca 2 km cykel-/gångväg från växling till Rålambshovsparken. Dela gärna cykel så hinner ni peppa varandra i såväl start som målgång. Löparen som går i mål på Söder Mälarstrand får sin målservicepåse där, med medalj och något att dricka och tugga på. Startande i Duo-klassen får vatten vid start. Vi hänvisar dig som behöver besöka toalett innan start till Rålambshovsparken men det kommer även att finnas två holkar vid duo-växlingen. Nummerlapp hämtas på Intersport den 11-12 juni eller i Rålambshovsparken den 13 juni. Klädinlämning finns i Rålambshovsparken. Tips är att duoväxlaren som springer sista sträckan lånar ut sin jacka till duolöparen som går i mål på Söder Mälarstrand.

After Run
Efter målgången bjuds det upp till grill, skönt häng och prisutdelning och Rålambshovsparken förvandlas till ett enda stort After Run-party. DJ Henrik tillsammans med saxofonisten Dandanell bjuder på härlig musik. Träffa kompisarna efter loppet. Grilla egen mat eller köp från oss. Vi bjuder på skön underhållning hela kvällen. Festen håller på så länge du orkar …

Köp din grilltallrik redan när du gör din anmälan. Där kan du välja mellan en grillad karrékotlett eller det vegetariska alternativet, en läcker Crispy Bean Burger. Båda serveras med potatissallad, grönsallad och valfri dryck, vatten, läsk eller lättöl. Pris när du förbokar: 125 kronor. Har du missat att köpa City Gross grilltallrik vid anmälan så kan du köpa den på plats (först till kvarn!).

Nyhet!
STHLM Junior 5K går samma dag med start klockan 19.15 på Söder Mälarstrand och målgång i Rålambshovsparken. Nummerlappsutdelning sker på Intersport Drottninggatan 53 eller i evenemangsområdet i Rålambshovsparken. Klädinlämning sker på evenemangsområdet.

BANSTRÄCKNING STHLM 10 med SM-milen

Du startar på Rålambsleden och springer bort mot Norr Mälarstrand. Lättlöpt och vackert längs kajen, förbi glasskiosker, restauranger och uteserveringar. Nej – ölen får vänta tills efter loppet… Mot Stadshuset och över Vasabron, förbi Gamla Stan och Slussen och sedan vidare ner på Söder Mälarstrand. Du springer över broarna över till Långholmen en sväng och rundar Lasse i Parken – en rätt tuff backe faktiskt. Därefter kommer Västerbron med stans bästa utsikt där man får rejält med pump i benen. En sväng runt ryska ambassaden och Smedsuddsbadet – nu närmar sig målgången i Rålis med stormsteg.

Underlaget är asfalt och det finns kilometerskyltar vid varje kilometer längs banan. Tänk på att hålla till höger för att släppa fram snabbare löpare.

Vi använder Racetimer vid tidtagningen som sker med hjälp av ett datachip som är fäst på en flik i överkanten av nummerlappen. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken vara utvikt från kroppen med en vinkel mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet. På detta sätt får du din verkliga löptid registrerad.

Mellantid visas vid 5 km, klockorna kommer att vara inställda efter fröken ur så att du kan synka mot din starttid.

Vi har ingen maxtid på loppet men vi tror att du satsar på att vara i mål inom 2 timmar. Polismyndigheten har gett tillstånd för att vi ska passera Stadshuset senast kl. 20.30. Därefter går banan gå på gång- och cykelvägar och kommer därmed inte inskränka så mycket på trafiken i Stockholm vilket gör det möjligt att hålla banan öppen för att alla löpare kan springa i sin egen takt.

Spurta uppför Västerbron – vinn pris
Förra året hade vi premiär för Bauhaus brospurt i STHLM 10, den kvinna och man som var snabbast från botten av Västerbron till toppen fick fina priser från Bauhaus. I år upprepas succén. Är du bra på uppförsbackar? Då kanske det är du som förutom äran får ta emot fina priser. Men se till att ha krafter kvar så du orkar ta dig hela vägen in i mål …

Vätskekontroller
Det finns två vätskekontroller, en efter 3 km och den andra efter 6,5 km, som serverar både sportdryck och vatten. Det är även möjligt att få sportdryck i evenemangsområdet i Rålis, både innan start och efter målgång.

Trafikinformation
Rålambshovsleden/Norr Mälarstrand avstängd kl. 19.00-20.30 från Rålambshovsparken till Stadshuset.

SERVICE

Omklädning/toaletter/klädinlämning
Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Överdragskläder samt värdesaker kan lämnas i påsar i vår kläd-/värdeinlämning i närheten av starten på evenemangsområdet.

Toaletter finns i tävlingsområdet i Rålambshovsparken under Gjörwellsbron. Det finnas även toaletter vid vätskekontrollerna längs banan.

Som tidigare år erbjuder vi inte några duschmöjligheter på plats men ta gärna ett svalkande dopp i Mälaren.

Farthållare
Vi erbjuder inte några farthållare på detta lopp. Vi rekommenderar att du springer med en sportklocka ifall du vill nå en särskild tid och ha koll på din fart.

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal finns i evenemangsområdet vid Rålambshovsparken samt vid de båda vätskekontrollerna. Det finns även sjukvårdare på MC och en ambulans på plats.

Målgångsservice
När du går i mål får du först din medalj. Sedan bjuds du på en Sparkling Energy water (rekommenderas ej till ungdomar under 16 år), YOSA Mini Mål, Froosh och Nakd bar. Lohilo bjuder även på tuggummi (ej till ungdomar under 16 år) och glass på plats på evenemangsområdet.

Resultat och videofilmning
Direkt efter loppet hittar du en preliminär resultatlista på www.sthlm10.se. Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på hemsidan och se videon på dig själv när du springer i mål.

SORTERA – ETT HÅLLBART SAMARBETE!

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

KONTAKT

Har du några frågor inför STHLM 10 så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 (vardagar kl. 9.00-12.00 och 13.00-16.30) eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet. Har du frågor gällande SM-tävlingarna vänligen kontakta [email protected].