DELTAGARINFORMATION INFÖR STHLM 10

Startbevis
Ditt startbevis får du via e-mail i brytet maj/juni. På ditt startbevis står ditt startnummer och tröjstorlek. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp och din T-shirt! Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp.

Race Pack
Ditt Race Pack hittar du på för året utsedd partner för utdelning av nummerlapp & t-shirt. Mer info om exakt plats och tid kommer längre fram. Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut din nummerlapp och T-shirt från klockan 17.00 på plats i evenemangsområdet.

Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På nummerlappen finns en perforerad del längst ner, denna ska rivas av och den hålade lappen ska fästas på ryggsäcken/påsen med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen. Den andra lappen lägger du i ryggsäcken/påsen.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

EVENEMANGSOMRÅDE & START

Hitta hit
STHLM 10 äger rum i Rålambshovsparken och vi rekommenderar att du åker kollektivt. Thorildsplan och Fridhemsplan är de närmaste tunnelbanestationerna och en promenad på ca 500 m till evenemangsområdet. Ytterligare information finns på sl.se.

Uppvärmning
Uppvärmning ledd av löparvänner från TSM sker 19.00-19.10 i Konradsbergsparken bredvid evenemangsområdet före första start.

Start (preliminära tider)
Vi kommer att tillämpa flytande starter, dvs när banans första del är tom kommer nästa startgrupp släppas fram. Första start sker kl. 19.30 då med de som tävlar i SM i 10 km.

  • 19.30 – SM-klasserna (JSM 22, SM, VSM)
  • cirka 19.32 – Grupp 1: <45 min
  • cirka 19.34 – Grupp 2: 46-50 min
  • cirka 19.37 – Grupp 3: 51-55 min
  • cirka 19.41 – Grupp 4: 56-60 min
  • cirka 19.45 – Grupp 5: >61 min
  • cirka 19.47 – Grupp 6: ATEA

5 km Duo-klass
Den första löparen springer 5 km från starten i Rålambshovsparken till växlingen på mitten av Söder Mälarstrand. Ungefärlig adress är Söder Mälarstrand 91. Den andra löparen står redo efter växlingsbågen och tar vid på Söder Mälarstrand med målgång i Rålambshovsparken. Den andra löparens tid startar när första löparen tar sig under växlingsbågen.

Det är ca 2 km cykel-/gångväg från växling till Rålambshovsparken. Dela gärna cykel så hinner ni peppa varandra i såväl start som målgång. Löparen som går i mål på Söder Mälarstrand får sin målservicepåse där med medalj, något att dricka och tugga på. Startande i Duo-klassen får vatten vid start. Vi hänvisar dig som behöver besöka toalett innan start till Rålambshovsparken.

After Run
En halvtimme efter första start 19.30 tänder vi grillarna och Rålambshovsparken förvandlas till ett enda stort After Run-party. Träffa kompisarna efter loppet. Grilla egen mat eller köp från oss. Vi bjuder på skön underhållning hela kvällen. Festen håller så länge du orkar …

Köp din grilltallrik redan när du gör din anmälan. Där kan du välja mellan en grillad karrékotlett eller det vegetariska alternativet. Båda serveras med potatissallad, grönsallad och valfri dryck, vatten, läsk eller lättöl. Pris när du förbokar: 125 kronor.

BANSTRÄCKNING

Du startar på Rålambsleden och springer bort mot Norr Mälarstrand. Lättlöpt och vackert längs kajen, förbi glasskiosker, restauranger och uteserveringar. Nej – ölen får vänta tills efter loppet … Över Vasabron, förbi Gamla Stan och Slussen och sen vidare ner på Söder Mälarstrand. Du springer över en sväng på Långholmen och rundar Lasse i Parken – en rätt tuff backe faktiskt. Sen kommer Västerbron med stans bästa utsikt. En sväng runt ryska ambassaden och Smedsuddsbadet – nu närmar sig målgången i Rålis med stormsteg.

Underlaget är asfalt och det finns kilometerskyltar vid varje kilometer längs banan. Tänk på att hålla till höger för att släppa fram snabbare löpare.

Vi använder Racetimer vid tidtagningen som sker med hjälp av ett datachip som är fäst på en flik i överkanten av nummerlappen. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken vara utvikt från kroppen med en vinkel mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet. På detta sätt får du din verkliga löptid registrerad.

Mellantid visas vid 5 km, klockorna kommer att vara inställda efter fröken ur så att du kan synka mot din starttid.

Vi har indirekt ingen maxtid på loppet. Polismyndigheten har gett tillstånd för att vi ska passera Stadshuset senast kl. 20.00 därefter går banan gå på gång- och cykelvägar och kommer därmed inte inskränka så mycket på trafiken i Stockholm vilket gör det möjligt att hålla banan öppen för att alla löpare kan springa/gå i sin egen takt.

Vätskekontroller
Det finns två vätskekontroller, en efter 3 km och den andra efter 6,5 km, som serverar både sportdryck och vatten. Det är även möjligt att få sportdryck i evenemangsområdet i Rålis vid Umaras tält, både innan start och efter målgång.

Trafikinformation
Rålambshovsleden/Norr Mälarstrand avstängd kl. 19.00-20.30 från Rålambshovsparken till Stadshuset.

SERVICE

Omklädning/toaletter/klädinlämning
Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Överdragskläder kan lämnas i vår klädinlämning i närheten av starten.
Toaletter finns i tävlingsområdet i Rålambshovsparken. Det finnas även toaletter vid vätskekontrollerna längs banan.
Som tidigare år erbjuder vi inte några duschmöjligheter på plats men ta gärna ett svalkande dopp i Mälaren.

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal finns i evenemangsområdet vid Rålambshovsparken samt vid de båda vätskekontrollerna. Det finns även sjukvårdare på MC och en ambulans på plats.

Målgångsservice
När du går i mål får du först din medalj. Sedan bjuds du på något lättare att äta och dricka.

Resultat och videofilmning
Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan inne på sthlm10.se. Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på hemsidan och se videon på dig själv när du springer i mål.

KONTAKT

Har du några frågor inför STHLM 10 så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 (vardagar kl. 9.00-12.00 och 13.00-16.30) eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet. Har du frågor gällande SM-tävlingarna vänligen kontakta [email protected].