Grattis alla juniorer! Nu lanseras en kul och tuff utmaning. Årets stora nyhet i STHLM 10 är ungdomsloppet STHLM Junior 5K. Ett lopp perfekt för alla mellan 13 och 19 år.

TILL DELTAGARINFORMATIONEN>>

STHLM Junior 5K är ett lopp för alla ungdomar – både för dig som är nybörjare eller kanske har tränat friidrott i flera år. Du kan jogga i din egen takt, eller kuta för seger. Alla som kommer i mål får medalj och de snabbaste i varje åldersklass får pris på scen.

Banan är vacker och rolig samt härligt tuff. Starten sker på mitten av Söder Mälarstrand, vid STHLM 10:s DUO-växling, och efter en sväng ut på Långholmen går vägen uppför över Västerbron. Här har du fantastisk utsikt över Stockholm, om du nu hinner njuta av den med mjölksyran pumpandes i benen. Men det som går uppför ska även gå ner, så sträck ut benen på din väg in mot Kungsholmen. Här springer du en sväng mot Marieberg innan du kommer till målet i Rålambshovsparken där du möts av publikens jubel, peppande musik, en välförtjänt medalj och något gott att äta och dricka. Häng kvar i evenemangsområdet och se Sveriges elit i SM-milen komma i mål, ta del av erbjudanden och tävlingar hos våra sponsorer på plats och njut av en fin kväll i sommar-Stockholm. För de allra snabbaste i varje klass väntar även prisutdelning på SM-scenen.

Läs gärna mer om After Run som anordnas i samband med STHLM Junior 5K och STHLM 10.

Datum
Torsdag 13 juni 2019.

Start
Klockan 19:15.

8 olika klasser
Alla samlas till starten. Observera att det är gemensam start för alla klasser.

Flickor 13 år, Pojkar 13 år (födda 2006)
Flickor 14-15 år, Pojkar 14-15 år (födda 2005 och 2004)
Flickor 16-17 år, Pojkar 16-17 år (födda 2003 och 2002)
Flickor 18-19 år, Pojkar 18-19 år (födda 2001 och 2000)

Spurta uppför Västerbron – vinn pris
Förra året hade vi premiär för Bauhaus brospurt i STHLM 10, den kvinna och man som var snabbast från botten av Västerbron till toppen fick fina priser från Bauhaus. I år får även juniorerna vara med och tävla och i varje åldersklass kommer priser delas ut till snabbaste tjej och kille. Är du bra på uppförsbackar? Då kanske det är du som förutom äran får ta emot en uppblåsbar summerbed, solglasögon från Bliz samt Bauimaskot. Men se till att ha krafter kvar så du orkar ta dig hela vägen in i mål …

Prisutdelning
Priser till de snabbaste i varje klass delas ut från SM-scenen i evenemangsområdet cirka klockan 20:10.

Anmälan är stängd

Direktanmälan
Om du missat att anmäla dig till STHLM 10 kan du göra det på plats (i mån av plats) både vid nummerlappsutdelningen den 11-12 juni och i Rålambshovsparken den 13 juni. Priset är då 500 kr respektive 700 kr (Duo-klassen), endast med kortbetalning eller Swish.

Ju snabbare du anmäler dig desto bättre pris får du på STHLM Junior 5K. I vår prisstege nedan ser du de olika nivåer som gäller fram till dess att evenemanget äger rum.

Du väljer mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din Internetbank.
• Betala med Visa eller MasterCard.
• Betala med faktura via Klarna.

Genom att anmäla dig till loppet godkänner du STHLM Junior 5Ks allmänna villkor.

Anmälan är personlig, din startplats kan inte överlåtas till annan person.